KARKIRURGI

KARKIRURGI

Vi tilbyr behandling av åreknuter og utredning/diagnotistikk av kar.

Forusakutten Kolibri tilbyr topp moderne utstyr og personell for de mest vanlige kirurgiske operasjoner og inngrep.

BEDØVELSE OG FORBEREDELSE FØR OPERASJON

Operasjonen gjøres i lokalbedøvelse. Du bør spise et måltid før du kommer til behandling. Kvelden før samt om morgenen selve operasjonsdagen er det fint om du dusjer og vasker deg med vanlig såpe. Hår i lysken og øverst på låret bør barberes bort. Om du bruker Albyl-E eller annen blodfortynnende medisiner, trenger du ikke å slutte med de.

HVORDAN FOREGÅR OPERASJONEN?

Operasjonen med innvendig steambehandling av årene benyttes ved svikt i den store samlevenen på innsiden av legg og lår(venasaphenamagna) og samlevenen på baksiden av leggen(venasaphenaparva). Metoden erstatter kirurgisk fjerning av venen(stripping). Andre åreknuter kan også behandles med steam.

Oftest foregår behandlingen gjennom en eller flere små stikkåpninger i huden på låret eller på leggen. Det er aldri nødvendig med operasjonssår i lysken eller knehasen. Inngrepet utføres ved hjelp av ultralyd så vi ser hele tiden hva vi gjør under behandlingen.

I noen tilfeller kombineres steambehandling med andre typer inngrep for åreknuter. (Sklerosering med skum eller væske via injeksjon og eller operasjon med lokale åreknutefjernelser ”heklenålteknikk”).

Du kan lese mer detaljer om metoden på http://www.cerma-med.com (Engelsk tekst).

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MEG ETTER OPERASJONEN

Det vil bli lagt på en stram bandasje som skal ligge på kontinuerlig i en uke. De fleste pasienter kan være i vanlig aktivitet umiddelbart etter operasjonen. Det anbefales at du unngår lange spaserturer (mer enn 5 km), jogging og hard fysisk trening den første uken etter behandlingen.

Det er som regel ikke nødvendig med sykmelding etter steambehandling. Ved ubehag og smerter kan det hjelpe å sitte høyt med foten.

I noen tilfeller kan det være aktuelt med etterbehandling for å oppnå et akseptabelt resultat etter primærbehandlingen

BIVIRKNINGER

Noen opplever lokalt ubehag/svie i noen dager etter operasjonen. Videre kan bandasjen kjennes stram i begynnelsen. Dette er ikke farlig og vanligvis blir den litt slakkere etterhvert. Dersom bandasjen løsner, må den legges på i liggende stilling, sik at det er minst mulig blod i årene når bandasen strammes til. Dersom du får feber, rødme rundt sårene eller siving fra operasjonssår bør du ta kontakt. Det første døgnet er det vanlig med siving av blodtilblandet væske fra lår og legg.
Tre vanlige bivirkninger etter operasjonen som hver for seg opptrer i 25% av tilfellene, forsvinner nesten alltid av seg selv (uker). Nr 3 kan ta noe lengre tid (måneder).

1) Blå/gul misfarging av operasjonsområdet, og av og til en viss hevelse
2) Ømhet og stivhet på innsiden av låret eller baksiden av leggen
3) Ømme, blå kuler svarende til åreknutene

PRISER

Konsultasjon/utredning inkludert evt. ultralyd 1 500,-
Steambehandling – en fot 15 000,-
Steambehandling – begge føtter 25 000,-
Flebektomi – en fot 7000,-
Flebektomi – begge føtter 12 000,-
Tillegg for narkose om det er ønskelig 6 000,-
Skumming/sklerosering Fra 2 000,-
Ekstra incisjon (pr incisjon) 500,-

Bestill time for konsultasjon

FORUSAKUTTEN – KOLIBRI MEDICAL

BEDRIFTSHELSE-

TJENESTE