GASTROENTEROLOG

OM GASTROENTEROLOG – JOHANNES BERGSÅKER-ASPØY

Johannes fikk embetseksamen i 1973 ved Universitetet i Oslo. Han startes som turnuskanididat og videre ass.lege ved Rogaland sykehus fra og med 1976.

Fra 1984 har han vært spesialist i indremedisin og fordøyelsessykdommer.

Johannes var prosjektleder for utviklingen av Dalane distriktsmedisinske senter, Egersund sykehus, fra 2007. I tillegg til dette har han også hatt et engasjement i Gastrogruppen i stavanger, i avtale med Helse Vest.

01. August 2014 ble Johannes ansatt ved Forusakutten Kolibri som spesialist i fordøyelsessykdommer. Han utreder fordøyelsesproblemer, samt utfører gastroskopi og koloskopi.

GASTROENTEROLOGI

Gastroenterologi er den medisinske grenen som omhandler fordøyelsessystemet. Sykdommer i fordøyelseskanalen omfatter organer fra munn, via spiserør og tarmer til anus. I Kolibri har vår gastroenterolog spesielt fokus på diagnostisering av kreft ved hjelp av skopi, som er et kamera montert på en fiberoptisk kabel. En skopi utføres enten oralt (gastroskopi) eller rektalt (koloskopi).

GASTROSKOPI

Et gastroskop er en ca 1 meter lang kabel med kamera i enden. Ved hjelp av dette instrumentet kan en undersøke spiserør, magesekk og tolvfingertarm. Du kan ikke spise eller drikke de foregående 6 timer før en undersøkelse. Røyking senest to timer før undersøkelsen.

KOLOSKOPI

Et koloskop er en halvannen meter lang kabel med kamera i enden. Ved hjelp av dette instrumentet kan en undersøke hele tykktarmen og de nedre deler av tynntarmen. Man kan også foreta mindre kirurgiske inngrep ved hjelp av koloskopet. I forkant av undersøkelsen må tarmene tømmes. Informasjon om dette gis av legen.

PRISER

Gastroskopi 3 900,-
Koloskopi 5 400,-
Tillegg for biopsi (vevsprøve) 600,-
Tillegg for fjerning av polypper 800,-

Bestill time for konsultasjon

FORUSAKUTTEN – KOLIBRI MEDICAL

BEDRIFTSHELSE-

TJENESTE