KUL I PUNGEN

VANNBROKK?

Et vannbrokk føles som en glatt og rund «gummiballaktig» kul i pungen. Det er en helt uskyldig lidelse, men hos noen kan de bli så store at det gjør vondt i pungen og testiklene.

Et vannbrokk kalles også for et hydrocele. Det er en væskeansamling ved testikkelen eller sædlederen. Årsaken er ofte ukjent, men kan følge av en infeksjon eller svulster. Vannbrokk kan forekomme i alle aldre.

Testiklene dannes i høyde med nyrene. I fosterlivet vandrer testiklene ned, ut gjennom lyskekanalen og videre ned i pungen. Idet testiklene glir inn i lyskekanalen, trekker de en flik av bukhinnen med seg. Det dannes herved en lomme i pungen, som kan fylles med væske og bli ganske stor.

SYMPTOMER PÅ VANNBROKK

Vannbrokk er ufarlig og skader ikke testikkelen, men de kan bli ganske store. Det hyppigste symptomet er en forstørret eller hevet pung, men det kan også være snakk om trykksymptomer eller smerter i pungen. Noen synes også det er kosmetisk sjenerende.

Hvis man sjeneres av vannbrokket er det grunn til operasjon. Som alternativ til operasjon kan man tømme ut vannbrokket og sprøyte inn et stoff som skal få den innerste hinnen til å klebe seg til testikkelen, for å hindre at det kan samle seg væske igjen her.

SELVE INNGREPET

Operasjonen varer ca. 30 minutter og foretas i lokalbedøvelse eller i full narkose. Operasjonen foregår gjennom et lite snitt i pungen hvor man tømmer væsken ut og fjerner den væskefylte lommen, så væskeansamlingen ikke kan komme igjen. Såret sys deretter igjen med en selvoppløselig tråd.  

PRISER

Konsultasjon 1 950,-
Hydrocele

Hydrocele i narkose

 3 000,-

10 000,-

Bestill time for konsultasjon

FORUSAKUTTEN – KOLIBRI MEDICAL

BEDRIFTSHELSE-

TJENESTE