TRANG FORHUD

HVA ER TRANG FORHUD?

Trang forhud kan gi smerter og problemer med hygiene og vannlating. Trang forhud kan behandles med en mindre operasjon.

Trang forhud hos barn

I guttens første leveår er det alminnelig at forhuden ikke kan trekkes tilbake. Dette skyldes at åpningen i forhuden er for liten og at det er små sammenvoksninger mellom forhudens innside og penishodet. Dette løser seg oftest innen barnet når puberteten. Operasjon er derfor sjeldent nødvendig. Er forhuden svært trang slik at det er vanskelig å tisse eller at det stadig blir betennelser kan operasjon vurderes.

Trang forhud hos voksne

Trang forhud kan oppstå i voksen alder. Vanligste årsak er en autoimmun betennelsestilstand. Huden blir rød og irritert med sårdannelser. Etter hvert blir forhuden fortykket og trang og vanskelig å trekke tilbake. Renhold blir vanskelig og seksuell aktivitet kan bli smertefull. Tilstanden kan også gripe over på urinrøret og blokkere vannlatningen.Tilstanden kan ofte lindres med sterke kortisonsalver. Ved uttalte plager bør forhuden fjernes med en omskjæring.

Hvis forhuden kan trekkes tilbake over penishodet vil problemet ofte kunne løses med en mindre operasjon på forhuden. I andre tilfeller må deler av eller hele forhuden fjernes – en såkalt omskjæring.

1

PRISER

Konsultasjon/forundersøkelse 300,-
Operasjon stram streng på penis 7 500,-

Bestill time for konsultasjon

FORUSAKUTTEN – KOLIBRI MEDICAL

BEDRIFTSHELSE-

TJENESTE