REFERTILISERING

HVA ER REFERTILISERING?

Fra tid til annen er det situasjoner i livet som gjør at mannen som er steriliser ønsker å bli forplantiningsdyktig igjen. Det går teknisk å sy sammen igjen sædlederne som tidligere er kuttet, men en kan ikke garantere at mannen blir produktiv i mer enn 65-70% av tilfellene. Det er flere andre faktorer som også spiller inn avhengig av om det skal lykkes. Det kan være tiden som er gått fra han ble sterilisert, alderen til kvinnen og andre forhold. Dette vil bli diskutert ved den første konsultasjonen.

FØR OPERASJONEN

Står du på blodfortynnende medisin inludert antiflogistika, må dette avsluttes noen dager før operasjonen.

SELVE OPERASJONEN

Du vil få tilbud om en beroliggende tablett som tas før operasjonen. Planlegg at noen kjører deg hjem.

Inngrepet foretas hovedsakelig i lokal bedøvelse. Du vil merke berøring under operasjonen, men skal ikke kjenne smerte. Kirurgen bruker luper under operasjonen for å kunne gjøre denne prosedyren så omhyggelig og sikker som mulig. Det kan bli et operasjonssnitt på 3-4 cm på hver side av scrotum. Det er en del arrvevv som må fjernes før renskårne ender av sædlederen sys sammen. En gjør det som er teknisk mulig for å få passasje gjennom sædlederen etter at den er sydd sammen igjen. Lukker operasjonssåret inkludert huden med tråd som forsvinner av seg selv.

Du må også ta antibiotika noen få dager iforb. med operasjonen.

FORHÅNDSREGLER ETTER OPERASJONEN

Avstå fra større fysisk aktivitet til såret er grodd og hevelsen gått tilbake. Unngå sex og utøsning i minst 3 uker etter operasjonen. Det som er sydd sammen, må få tid til å gro.

Du kan dusje operasjonområdet 2 dager etter operasjonen.

Vanligvis skal det være nok å ta Paracetamol og Ibux som smertestillende. Noen kan trenge noe som er sterkere.

Etter 2-3 måneder kan du komme å levere en sædprøve for å se om det er levende sædceller til stede.

MULIGE KOMPLIKASJONER

Sjeldent at det oppstår større komplikasjoner. Det er forventet at scrotum blir litt hoven og misfarget etter inngrepet. Dersom pungen svulmer opp og blir veldig stor, kan det skyldes blødning det første døgnet. Da må du ta kontakt med oss eller legevakten.

Om det skulle tilstøte en infeksjon, vil oftest skje etter noen dager. Symptomene på det er rødlig hevelse, smerter , væsking fra såret og evt. feber. Da må lege kontaktes. Du får også antibiotika iforb. med operasjonen som skal motvirke en evt. infeksjon.

PRISER

Konsultasjon/forundersøkelse 300,-
Refertilisering 27 000,-

Bestill time for konsultasjon

FORUSAKUTTEN – KOLIBRI MEDICAL

BEDRIFTSHELSE-

TJENESTE