LÅRPLASTIKK

HVA ER LÅRPLASTIKK – LÅRLØFT?

Lårplastikk / Lårløft er et inngrep som har som hensikt å stramme inn huden på lårene. Hos noen er det primært huden øverst på lårets innside som er et problem, mens det hos andre kan være en generell løshet av hud på lårene. Sistnevnte ses særlig etter større vektreduksjon.

Etter store vekttap vil det ofte oppstå løshud på lårene, noe som kan være til stor utseendemessig sjenanse, men også føre til fysiske plager i form av ubehag ved fysisk aktivitet, vansker med bekledning og sår hud i skrittet. I slike tilfeller kan lårplastikk være aktuelt. Inngrepet består i at man fjerner løsskinn fra lårets innside, noe som også gir en generell stramming av lårets øvrige regioner.

ER JEG EN GOD KANDIDAT FOR LÅRPLASTIKK- LÅRLØFT?

Lårløft kan forbedre ditt utseende og selvfølelse. Men før du bestemmer deg bør du nøye vurdere dine forventninger og diskutere dem med oss. Hos noen føles huden på innsiden av lårene slapp, for eksempel etter slanking. Da er lårplastikk aktuelt. Dersom problemet er at innsiden av lårene gnisser mot hverandre, vil fettsuging kunne hjelpe, men fettsuging alene vil føre til at huden blir slappere. For å oppnå strammere lårhud, må fettsuging kombineres med at kirurgen skjærer bort overflødig hud og fettvev.

Avhengig av hvor mye hudoverskudd det foreligger, finnes det flere varianter av lårplastikk.

HVORDAN VIL PLASTISK KIRURG VURDERE MEG FOR EN LÅRPLASTIKK - LÅRLØFT?

Under den første konsultasjonen, vil plastisk kirurg vurdere lårenes fettmengde, den hengende huden, hudens fasthet og generell helse.

Kirurgen vil forklare de forskjellige kirurgiske teknikker. Du bør være ærlig når du oppgir dine forventninger.  Dette fordi at kirurgen skal kunne vise de tilgjengelige alternativene, med de risikoer og begrensninger som finnes. Under konsultasjonen vil kirurgen også forklare hvilken type bedøvelse som brukes, og om kostnadene ved inngrepet.

Ikke glem å fortelle om du røyker, eller bruker medisiner/vitaminer. Ikke vær redd for å stille spørsmål, særlig de knyttet til forventninger om resultater.

HVORDAN BØR JEG FORBEREDE MEG FØR EN LÅRPLASTIKK -LÅRLØFT?

Du vil motta et innkallingsbrev med skriftlig informasjon hvor du blir instruert om hvordan du kan forberede deg til operasjonen, herunder retningslinjer for faste, bruk av medikamenter og rengjøring av huden på operasjonsområdet.

Rett før operasjonen må huden rundt lårene være ren uten betennelser eller sår. Noen medisiner nedsetter tilhelingsevnen eller øker blødningsrisikoen (bl.a. acetyl salisyl – slik som f.eks. Dispril, Albyl-E).  Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller en annen infeksjon.

Pass på at et familiemedlem eller ledsager kjører deg hjem når du er ferdig operert, og om nødvendig, kan hjelpe til et par dager.

OPERASJONSDAGEN. HVA JEG KAN FORVENTE?

Følg instruksjonene som står i innkallingsbrevet. Operasjonsdagen dusjer du og tar hel kroppsvask, samt hårvask, med en desinfiserende såpe (Hibiscrub, som fås kjøp på apoteket). Spesielt nøye vaskes bena. Bruk ikke body lotion.

Du skal møte fastende fordi inngrepet vil foregå i narkose, det vil si, ikke spise, drikke, røyke eller tygge tyggegummi fra kl 24.00 kvelden før. De som skal opereres om ettermiddagen kan spise en lett frokost inntil 6 timer før oppmøte på klinikken, samt drikke vann og saft i inntil 2 timer før operasjonen. Bruker du faste medisiner kan de tas om morgenen sammen med litt vann.

Før operasjonen vil kirurgen undersøke deg og gjøre nødvendige oppmålinger og markeringer, i tillegg til å ta bilder. Inngrepet foregår i lett narkose og lokalbedøvelse slik at du sover, uten å merke noe ubehag. Operasjonen tar normalt 2- 2 1/2 time. Du ligger og hviler deg på klinikken til du er i form til å dra hjem. Du vil være reiseklar etter ca 1-2 timer

HVORDAN UTFØRES LÅRPLASTIKK?

Det vanligste lårløftet gjøres ved å fjerne en båtformet hudbit fra øvre del av låret mot lysken slik at arret blir liggende i eller over lyskefuren. Der det er snakk om større hudmengder slik det ses etter større vektreduksjon kan det være aktuelt og «ta inn omkretsen» i form av å fjerne hud i en langsgående bit fra lårets innside, evt. kombinert med den førstnevnte metoden for også å få heist det hele litt opp. Kombinasjon med fettsuging av deler av låret er mulig.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MEG ETTER OPERASJONEN?

Det anbefales at du reiser rett hjem når du forlater klinikken. Når du drar vil du få både muntlig og skriftlig informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden. Det er viktig at du har planlagt operasjonen godt, slik at du har anledning til å holde deg i ro den første uken, samt at du har noen til å være sammen med deg det første døgnet. Kvalme, svimmelhet og besvimelse er ikke uvanlig etter et slikt inngrep, men dette gir seg normalt innen første døgn. Du vil også føle deg litt trett og uopplagt de første dagene etter operasjonen.

Etter en lårplastikkoperasjon vil man normalt ha en del smerter. De første dagene vil man kjenne seg ”mørbanket”, og føle noe ”spreng” i bena. Det verste gir seg som regel etter 1-2 døgn, men noe smerter og ubehag må man regne med i alle fall en ukes tid. Bruk smertestillende som avtalt med legen.

Etter operasjonen skal du bruke et kompresjonstøy som gir god støtte. Kompresjonsplagget skal du bruke dag og natt de første 14 dagene og på dagtid de neste 4 ukene.

Du kan dusje 2 dager etter operasjonen. Det kan komme noe blod i bandasjen de første dagene. Dette er normalt.  Tapen som er tapet over såret tåler vann, tørk den forsiktig etter dusjing, bruk evt. føne. Tapen kan sitte på til den faller av. Etter 4 uker kan tapen fjernes forsiktig, dersom den ikke allerede har falt av. Ved tegn til fuktighet bak tapen, bør den fjernes før. Den fjernede tapen erstattes med en ny Micropore hudtape, dette bør du fortsette med i 3-6 mnd. Ved soling det første året, anbefaler vi at du dekker arrene med Micropore hudtape eller total Sunblock. Dette for å få finest mulig arr.

Stingene løser seg opp, og forsvinner av seg selv.

Du må ikke løfte tungt eller gjøre kraftige anstrengelser de første 6 ukene etter operasjonen. Pasienter som har kontorarbeid eller lignende er som regel på arbeid etter en uke. Har man tyngre fysisk arbeid, bør man regne med 2 uker. Først etter 6 uker kan trening og idrettslige aktiviteter gradvis gjenopptas.

Vanligvis vil vi ha deg på en rutinekontroll 3 måneder etter operasjonen.

HVA ER RISIKOEN. HVA KAN JEG FORVENTE AV RESULTATER?

Resultatet er avhengig av hudens elastisitet, alder og mengden av hud som skal fjernes. Normalvektige mennesker med vanlig elastisk hud, vil så og si alltid få et godt resultat.

Lårløft er en trygg prosedyre, men som ved enhver operasjon, er det risiko forbundet med operasjon og komplikasjoner forbundet med inngrepet.

Det er ikke mulig å utføre en lårplastikk uten å etterlate arr. Arrene er i begynnelsen ofte røde og harde. Med tiden blekner og mykner de, men ofte ved lårplastikk kan deler av arret variere i bredde. I sjeldne tilfeller blir arrene brede og godt synlige. Det er ikke alltid så lett å forutsi hvordan arrene blir.

Som alle inngrep kan også lårplastikk kompliseres med blødning eller infeksjon. Sårene i lysken blir også lettere litt irritert /infisert og ikke sjelden tar sårtilhelingen her litt lengre tid enn på andre deler av kroppen. Arrene i lysken vil særlig hos pasienter som har gått ned mye i vekt kunne sige litt nedover etter hvert.

Noen kvinner opplever hudområder med redusert følsomhet ved snittene. Disse symptomene forsvinner vanligvis med tiden, men kan være permanente hos noen pasienter.

Informasjonen på dette nettstedet er ikke ment å erstatte den informasjonen som gis under konsultasjonen med kirurgen.

PRISER

Konsultasjon 500,-
Lårplastikk – lårløft 34 000,-

Bestill time for konsultasjon

FORUSAKUTTEN – KOLIBRI MEDICAL

BEDRIFTSHELSE-

TJENESTE