FETTSUGING

HVA ER FETTSUGING?

Fettsuging – Liposkulptur er en behandlingsmetode for å fjerne fettansamlinger på områder av kroppen som er vanskelige eller umulige å slanke bort. Ved liposculpture fjernes fettvev på en måte som gir et naturlig, vakkert og varig sluttresultat.

Denne teknikken kan brukes på ulike kroppsdeler: hofter, lår, knær, armer, mage, ansikt osv. Hos kvinner er hofter, lår, nedre del av magen vanlig. Hos menn samler fettet seg oftest over brystet, under haken og på hoftene

Noen ganger utføres fettsuging i kombinasjon med andre prosedyrer (ansiktsløftning, mageplastikk, etc..).

Liposculpture er en av de hyppigst utførte kosmetiske operasjonene i den vestlige verden og utføres på både kvinner og menn.

ER JEG EN GOD KANDIDAT FOR FETTSUGING?

Alle fysisk og psykisk friske mennesker, som har normal sårtilheling og ikke er allergiske mot bedøvelsesmidler, kan opereres. Ideelle kandidater for å gjennomgå fettsuging er de som har en forholdsvis normal vekt, men har fettlagre i lokaliserte områder. Du bør være ferdig utvokst og ikke gravid. Det er hensiktsmessig å vente et halvt år etter en fødsel. Fettsuging er ikke anbefalt dersom du nylig har hatt kirurgisk behandling i området, eller om du har dårlig blodsirkulasjon området.

Fettsuging ved liposculpture er ingen slankemetode og ikke egnet til å kvitte seg med mange kilo. Man kan fjerne flere liter fettvev ved et slikt inngrep, men behandlingen egner seg best for normalt vektige og lett overvektige personer.

Ved fettsuging fjernes kun fettvev, ikke overliggende hud. Har du mye overskudshud, f.eks. etter en graviditet, kan bukplastikk være et bedre alternativ.

HVORDAN VIL PLASTISK KIRURG VURDERE MEG FOR FETTSUGING?

Under den første konsultasjonen vil plastisk kirurg vurdere ”problemområdene” og hudens fettlagre og elastisitet. Man vil deretter gjøre en individuell vurdering og diskutere med deg hvilken behandlingsmetode som egner seg best og hvilket resultat som kan forventes.

Du bør være ærlig når du oppgir dine forventninger. Dette fordi at kirurgen skal kunne vise de tilgjengelige alternativene, med de risikoer og begrensninger som finnes. Under konsultasjonen vil kirurgen også forklare hvilken type bedøvelse som brukes, og om kostnadene ved inngrepet.

Ikke glem å fortelle om du røyker, eller bruker medisiner/vitaminer, antall graviditeter og hvis du planlegger å bli gravid eller ammer. Ikke vær redd for å stille spørsmål, særlig de knyttet til forventninger om resultater.

HVORDAN BØR JEG FORBEREDE MEG FØR EN FETTSUGING?

Du vil motta et innkallingsbrev med skriftlig informasjon hvor du blir instruert om hvordan du kan forberede deg til operasjonen, herunder retningslinjer for faste, bruk av medikamenter og rengjøring av huden på operasjonsområdet.

Rett før operasjonen må huden rundt brystet være ren uten betennelser eller sår. Noen medisiner nedsetter tilhelingsevnen eller øker blødningsrisikoen (bl.a. acetyl salisyl – slik som f.eks. Dispril, Albyl-E). Operasjonen utføres ikke når man har influensa med feber eller hoste eller en annen infeksjon.

Pass på at et familiemedlem eller ledsager kjører deg hjem når du er ferdig operert, og om nødvendig, kan hjelpe til et par dager.

OPERASJONSDAGEN. HVA JEG KAN FORVENTE?

Følg instruksjonene som står i innkallingsbrevet. Operasjonsdagen dusjer du og tar hel kroppsvask, samt hårvask, med en desinfiserende såpe (Hibiscrub, som fås kjøp på apoteket). Spesielt nøye vaskes brystene, overkroppen, hals og armhulene. Bruk ikke body lotion.

Du skal møte fastende fordi inngrepet vil foregå i narkose, det vil si, ikke spise, drikke, røyke eller tygge tyggegummi fra kl 24.00 kvelden før. De som skal opereres om ettermiddagen kan spise en lett frokost inntil 6 timer før oppmøte på klinikken, samt drikke vann og saft i inntil 2 timer før operasjonen. Bruker du faste medisiner kan de tas om morgenen sammen med litt vann.

Før operasjonen vil kirurgen undersøke deg og gjøre nødvendige oppmålinger og markeringer, i tillegg til å ta bilder. Inngrepet foregår i lett narkose og lokalbedøvelse slik at du sover, uten å merke noe ubehag. Operasjonen tar normalt 1- 1 1/2 time. Du ligger og hviler deg på klinikken til du er i form til å dra hjem. Du vil være reiseklar etter ca 1-2 timer

HVORDAN UTFØRES FETTSUGING?

Via ett eller to små hull i huden suges så fettcellene ut med en kanyle (et tynt stålrør). Kanylen er tilkoblet en sugepumpe eller en sprøyte som lager et undertrykk i kanylen. Pumpe egner seg best ved fjernelse av større mengder fettvev – sprøyte egner seg best ved mindre mengder.

Operasjonen avsluttes ved at hullene i huden sys igjen med ett sting, og det legges på en bandasje utenpå.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MEG ETTER OPERASJONEN?

Det anbefales at du reiser rett hjem når du forlater klinikken. Når du drar vil du få både muntlig og skriftlig informasjon om hvordan du skal forholde deg den første tiden. Det er viktig at du har planlagt operasjonen godt, slik at du har anledning til å holde deg i ro den første uken, samt at du har noen til å være sammen med deg det første døgnet. Kvalme, svimmelhet og besvimelse er ikke uvanlig etter et slikt inngrep, men dette gir seg normalt innen første døgn.

Inngrepet gir vanligvis ikke store smerter, men det er normalt at du kan kjenne deg ”mørbanket”. Det verste gir seg som regel etter 1-2 døgn, men noe smerter og ubehag må man regne med i alle fall en ukes tid. Bruk smertestillende som avtalt med legen.

Dispril, Aspirin, Albyl-E, Ibux, Voltaren (inneholder acetylsalisylsyre) skal ikke brukes før eller etter operasjonen da dette øker risiko for blødning.

Hevelse og blåmerker er også normalt, i tillegg kan du oppleve en følelsesløshet i huden over operasjonsområde. Dette vil gå over etter hvert.

Under inngrepet vil du tape en del væske i fettsugingsområdet. Det er derfor viktig at du inntar rikelig med væske denne dagen, for å erstatte væsketapet.

Du vil ha små snitt i fettsugingsområdet. En liten kompress er lagt over hvert snitt. Bandasjene skiftes kun dersom de blir våte. De første dagene er det vanlig at det siver litt væske ut.  Du kan dusje 2 dager etter operasjonen.

Kirurgen syr med en tråd som løser seg opp av seg selv etter 2-3 uker. Vi anbefaler at du bruker micropore-tape(papirtape)på arrene i 3-6 måneder.  Vi anbefaler også at det brukes Sunbloc på arrene ved opphold i solen det første året etter inngrepet, dette for å få finest mulig arr.

Etter en fettsuging-  Liposculptur må du bruke kompresjonstøy. Dette skal brukes i 14 dager, dag og natt hvis ikke annet avtales med legen.

Hard fysisk aktivitet anbefales ikke før etter 2-4 uker.  Aktivitetsnivået øker du selv etter hvert. Det er smerter og ubehag som vil begrense dette.

Vanligvis vil vi ha deg på en rutinekontroll 3 måneder etter operasjonen.

HVA ER RISIKOEN?

Fjernes det for mye fett hos dem som fra før av har løs hud og ujevnheter, kan det føre til flere ujevnheter. Det finnes ingen fettsugingsmetode der man helt kan garantere mot ujevnheter i huden.

Noen ganger hender det at noen pasienter synes kirurgen har fjernet for lite fett. Det betyr ikke at operasjonen er mislykket. Det er nemlig bedre å fjerne for lite enn for mye. For det er som oftest ikke noe problem å gjenta behandlingen og fjerne mer fett.

Ved dobbeltsidige behandlinger blir det noen ganger en viss forskjell på høyre og venstre side, til tross for at eksakt like mye er fjernet fra hver kroppshalvdel. Slik sideforskjell er vanlig og blir korrigert ved et senere mindre inngrep, uten kostnader.

Informasjonen på dette nettstedet er ikke ment å erstatte den informasjonen som gis under konsultasjonen med kirurgen.

HVA KAN JEG FORVENTE AV RESULTATER?

Fettsuging ved liposculptur er en meget effektiv teknikk til å fjerne fettvev på en måte som gir et naturlig, vakkert og varig sluttresultat.

Resultatet er avhengig av hudens elastisitet, alder og mengden av fettvev som skal fjernes. Normalvektige mennesker med vanlig elastisk hud, vil så og si alltid få et godt resultat.

Rett etter behandlingen vil du se tydelig at fettet er fjernet. Men etter få dager vil det behandlede området hovne noe opp, av og til med en blålig misfarging av huden. Det er helt normalt – etter noen uker vil hevelsen gå ned igjen. Men det endelige resultat er av og til først synlig etter 3 -6 måneder. Resultatene er permanente så lenge du opprettholder et riktig kosthold og regelmessig mosjon praksis.

Forventet resultat vil bli gått igjennom på konsultasjonen før operasjonen. De aller fleste som får utført fettsuging (liposkulptur) er fornøyde med resultatet de oppnår. Viktig er imidlertid at dine forventninger er realistiske. Har du en realistisk oppfatning av din egen kropp, er det store muligheter for at du blir fornøyd

PRISER

Konsultasjon 500,-
Fettsuging nedre mage 20 000,-
Fettsuging hel mage 27 000,-
Tillegg for mageplastikk (mini) 14 000,-
Fettsuging flanker/hofte Fra 22 000,-
Fettsuging ridebukselår Fra 24 000,-
Fettsuging innside øvre lår Fra 22 000,-
Fettsuging innside knær Fra 15 000,-
Fettsuging dobbelthake Fra 15 000,-

Bestill time for konsultasjon

FORUSAKUTTEN – KOLIBRI MEDICAL

BEDRIFTSHELSE-

TJENESTE