MORBUS D`QUERVAIN

HVA ER MORBUS D`QUERVAIN?

Morbus d`Quervain er seneskjedebetennelsen i strekkesenene på den håndrygg under tommelen. Dette gir smerter og verk i overgangen mellom tommel og håndledd, og medfører at pasientens hånd ikke fungerer godt i dagligdagse gjøremål som å vri opp en klut.

ÅRSAK

Det er ukjent hvordan Morbus d’Quervain oppstår.

BEHANDLING?

Tilstanden Morbus d’Quervain behandles enten uten kirurgi med lokale injeksjoner av kortison, eller ved håndkirurgi, der seneskjeden spaltes og plass for extensor sene utvides på ryggsiden av håndledd.

FORBEREDELSE FØR OPERASJON

For å forhindre at det blir betennelse i operasjonssåret er det viktig å gjøre hendene rene før operasjonen. Det er mange furer og gjemmesteder i hendene og på fingrene.

På operasjonsdagen er det viktig at du vasker hendene grundig med Hibiscrub i 2 minutter. Operasjon gjøres i lokal bedøvelse.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MEG ETTER OPERASJONEN?

Etter operasjonen legger en på Jelonett, tørrekompresser og vatt med elastisk bind. Bandasjen brukes i to uker. Etter at bandasjen er fjernet begynner en med fysioterapi for håndledd og tommel bevegelse.

Stingene løser seg opp og forsvinner av seg selv.

Det forventes en komplett kraft i håndgrepet uten smerter etter ca. 6-8 uker.

Dersom du trenger ytterligere informasjon kan du kontakte oss på telefon 52 69 69 69, hverdager mellom kl. 08.00 – 20.00 og lørdager 10.00-16.00

PRISER

Konsultasjon  1 500,-
Morbus d`quervain operasjon 10 500,-

Bestill time for konsultasjon

FORUSAKUTTEN – KOLIBRI MEDICAL

BEDRIFTSHELSE-

TJENESTE