GANGLION

HVA ER GANGLION?

Ganglion er en cyste (væskefylt dannelse omgitt av en hinne) med geleaktig innhold. Du kan merke ganglionet som en hevelse eller kul, oftest over håndleddet, men et ganglion kan også forekomme over et fingerledd, eller over seneskjeder på undersiden av håndledd/fingre. Ganglionet merkes vanligvis på grunn av kulen, men den kan i enkelte tilfeller gi smerter når den er spent.

Ganglion forekommer i alle aldre og hos begge kjønn, hyppigst i aldersgruppen 20-50 år, og hyppigst hos kvinner.

ÅRSAK

Årsaken til dannelse av ganglion er ikke sikkert kjent. Det kan foreligge en medfødt disposisjon. En risikofaktor synes å være gjentatt ensidig belastning av håndleddet.

BEHANDLING

Kirurgisk fjerning av ganglion er aktuelt ved mye plager og mislykkede forsøk på å fjerne cysten ved å tappe ut innholdet. Kirurgi oppfattes som ganske effektivt, men det er muligheter for at ganglionet vil komme tilbake. Ca 25 % risikerer å få ganglion tilbake pga en svakhet i båndapparatet.

FORBEREDELSE FØR OPERASJON

For å forhindre at det blir betennelse i operasjonssåret er det viktig å gjøre hendene rene før operasjonen. Det er mange furer og gjemmesteder i hendene og på fingrene.

På operasjonsdagen er det viktig at du vasker hendene grundig med Hibiscrub i 2 minutter. Operasjon gjøres enten i lokal bedøvelse eller narkose.

HVORDAN SKAL JEG FORHOLDE MEG ETTER OPERASJONEN?

Etter operasjonen skal du bruke en støttebandasje i 2 uker.

Dersom du trenger ytterligere informasjon kan du kontakte oss på telefon 52 69 69 69, hverdager mellom kl. 08.00 – 20.00 og lørdager 10.00-16.00

PRISER

Konsultasjon  1 500,-
Ganglion operasjon 10 500,-
Tillegg for narkose

Bestill time for konsultasjon

FORUSAKUTTEN – KOLIBRI MEDICAL

BEDRIFTSHELSE-

TJENESTE